Prvý realitný fond vstupuje na zahraničný realitný trh

Správcovská spoločnosť IAD Investments dnes oznámila ďalšiu úspešnú akvizíciu v Prvom realitnom fonde. Spoločne s Realitní a správcovskou, a.s. Brno realizovala akvizičný proces a od britskej spoločnosti SEGRO kúpili do portfólia nehnuteľností vlastnených Prvým realitným fondom multifunkčný logistický park Tulipan v Ostrave v Českej republike. Najväčší nájomcovia sú ADLER Czech a Erwin QuarderFond týmto krokom historicky po prvý krát vstupuje na zahraničný realitný trh.

Areál predstavuje plne prenajatý a osvedčený koncept multifunkčného logistického parku s rozlohou 20.000 m2 prenajímateľnej skladovej plochy a výmerou pozemku 4 ha. Svojou vynikajúcou polohou konkuruje ostatným logistickým centrám. Nachádza sa priamo pri diaľnici, železnici a zároveň je v blízkosti centra mesta.

Pre kúpu tejto nehnuteľnosti sme sa rozhodli práve pre jej potenciál prinášať stabilné výnosy z dlhodobých nájmov a tým prispieť zlepšeniu celkovej výkonnosti fondu“ informoval Mgr. Vladimír Bolek, portfóliový manažér fondu. „Okrem toho nová investícia prispieva k širšej diverzifikácii portfólia,  pretože ho medzinárodne aj odvetvovo diverzifikuje.“

Prvý realitný fond je najstarším slovenským špeciálnym fondom nehnuteľností, ktorý investuje prostriedky podielnikov priamo do nehnuteľností a všetkých segmentov realitného trhu. Okrem logistického parku v Ostrave má v portfóliu aj administratívnu budovu v Bratislave, multifunkčnú budovu a logistický park v Bratislave, bytový komplex v Nitre, dve fotovoltaické elektrárne na juhu Slovenska, wellnesshotel v Patinciach a novootvorený Holidaypark v Kováčovej.

IAD Investments, správ. spol., a.s.

Článok bol uverejnený na týchto internetových portáloch: Finweb (17.10.2013)

Spät na všetky aktuality